BREAKING NEWS!

IZMENE U PROGRAMU FESTIVALA
Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ otvara se večeras u 19 časova u UK „Parobrod“ (bivši „Parobrod“) izložbom i tribinom „Umetnost je na ulici – 20 godina kasnije“ kojima će se obeležiti 20 godina od prve akcije kolektivnog crtanja u Beogradu.
Festival traje do 8. septembra, a odvija se na ulicama Dorćola, dvorištu OŠ „Kralj Petar I“, UK „Stari grad“, a umesto prvobitno planiranog Pančićevog parka, zbog nestabilnih vremenskih uslova, program se sa te lokacije seli u dvorište škole i u „Beogradski market“.
Dve izložbe ulične fotografije, čiji su autori Marija Konjikušić („Preoblikovani prostor/šetnja kroz predgrađe“) i Bojan Lacman („Disorder“) biće smeštene u dvorište OŠ „Kralj Petar I“, gde će se nalaziti i književna prostorna instalacija višestruko nagrađivanog mladog vizuelnog umetnika, Nikole Radosavljevića. Publici će na istom mestu biti ponuđeni i radovi „za poneti“ u okviru postavke „Udomi umetnost“.
U „Beogradskom marketu“ (Žorža Klemansoa 19) će 7. i 8. septembra biti postavljena izložba fotografija Ognjena Rankovića „Brutal beton“, kao i umetnički market, čije je radno vreme od 12 do 20 časova.
Ispred „Beogradskog marketa“ odvijaće se slikanje na panelima, kao i internacionalna izložba stikera.
Muzički program biće, takođe, smešten na više lokacija. U petak u kafe baru „16“ od 21 čas je žurka povodom otvaranja festivala, a nastupa DJ Phillie P.
U „Beogradskom marketu“ u subotu nastupaju Feloneezy, Little Lu (19-22h), a u nedelju Andrija Milošević i Igor Jadranin (17-20 časova).
U dvorištu OŠ „Kralj Petar I“ u subotu već od podneva pa do uveče, muziku puštaju Ktordo i Čkode, a u nedelju na istom mestu od 12 časova nastupaju Uveq i Lekr Bles, dok je za 17 časova predviđen nastup ska-rege benda „Nek’ Svira Ko ‘Oce“.
Zatvaranje festivala je u bašti Dorćol Platza, u nedelju, 8. septembra uz DJ Kopri-ja od 22 časa.

Sve vesti