BOJAN LACMAN

Mladi umetnik Bojan Lacman će prvi put samostalno izložiti fotografije inspirisane beogradskim ulicama i ovdašnjom street art scenom na Festivalu “Rekonstrukcija”.
Rođen je u Beogradu, a fotografijom, čiji su glavni motivi grafiti i ulice Beograda, počeo je da se bavi spontano početkom 2014. godine. Započinje da fotografiše jeftinim analognim fotoaparatom, sa ciljem da zabeleži neke od radova koji će ubrzo nestati sa ulica. Nakon kraćeg perioda upoznaje aktere street art scene i ulazi u svet grafiti kulture koji ga odvlači u pravcu dokumentarne fotografije. Na fotograijama nastoji da uhvati sam proces nastajanja radova i da dočara situaciju pre i posle ulične umetničke intervencije. “Rizik od toga da budu uhvaćeni i crtanje pod tenzijom, nešto je što će uvek izdvajati uličnu od svih drugih vrsta umetnosti i to je ono što me iznova pokreće da je dokumentujem”, ističe autor.
Do sad je izlagao na grupnim izložbama u Berlinu, Moskvi, Sankt Peterburgu, Niznom Novgorodu. Izložbom na “Rekonstrukciji” ujedno najavljuje i svoju prvu knjigu koju posvećuje prijateljima i uopšte svim ljudima koji su ga inspirisali i doprineli njegovom stvaralaštvu.

Program

SHARE