MARIJA KONJIKUŠIĆ

U Pančićevom parku vas očekuje izložba fotografija “Preoblikovani prostor/šetnja kroz predgrađe” Marije Konjikušić.
“Serija fotografija koja je još rad u nastanku, a bavi se pitanjem konstruisanog prostora periferije ili kako se menja vizura grada kada se krene od centra ka njenim najudaljenijim tačkama, tj samom obodu. Zanimaju me nove konstrukcije koje nastaju svakodnevno, ponekad kao bez nekog posebnog plana ili urbanističkog rešenja. Odabrane fotografije su nastale kao šetnje kroz predgrađa Beograda (Ledine) i Nove Pazove, a pokušala sam da ih prikažem iz pozicije šetača”, ističe autorka.

Marija Konjikušić, rođena je u Beogradu 1978. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, odsek Istorija umetnosti, i veb dizajn na IT Akademiji u Beogradu. Fotografijom se bavi poslednjih 17 godina, a kao profesionalni fotograf radila je za Dom kulture studentski grad, Muzej Savremene umetnosti u Beogradu kao i freelance fotograf za različite institucije. Izlagala je na četri samostalne i više grupnih izložbi u zemlji. Trenutno živi i radi u Beogradu kao nezavisna istoričarka umetnosti, fotografkinja i dizajnerka.
Predavačica i idejni tvorac foto-radionice “Out of the box” koja se od 2015. godine odvija na različitim lokacijama u Beogradu.
https://cargocollective.com/leemarija

Program