O festivalu

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“, u čijem je fokusu uključivanje umetnosti u svakodnevni život ljudi, održava se po drugi put od 6. do 8. septembra 2019. u javnim prostorima u centru Beograda – na ulicama Dorćola, u Pančićevom parku, dvorištu OŠ „Kralj Petar I“, UK „Stari grad“, u kafe baru „16“ i Dorćol Platz-u.

Program manifestacije uključuje: oslikavanje murala, izložbe fotografija, izložbe radova za „udomljavanje“, prostorne instalacije, tribine, radionice za decu i odrasle, umetnički market, ulične igre i muzički program.
Slogan festivala: „Ajmo napolje!“ poziva sugrađanke i sugrađane da zajedno transformišemo ulice i druge javne prostore centra Beograda u umetničke prostore na otvorenom, u mesta za okupljanje, razgovor i igru.

Realizaciju festivala pomogao je „CCFD – terre solidaire“. Učešće španskih umetnika u programu omogućio je Acción Cultural Española, AC/E, kao deo programa za internacionalizaciju španske kulture  (PICE) - podrška za mobilnost, uz pomoć Instituta „Cervantes de Belgrado“.
HGP iz Novog Sada donirao je fasadne boje, dok je „Montana Colors“ dala donaciju u sprejevima. Festival su podržali i radionica „Proto“ i štamparija „Vizartis“.